לפני הצום:
ראשית ומאד חשוב -חובה להקפיד על שתיית הרבה מים, כבר ב- 24 השעות שלפני התחלת הצום.
למכורים לקפה מומלץ להפחית את שתיית הקפה ואפילו להימנע לגמרי משתיית קפה כיומיים שלושה לפני תחילת הצום. פעולה זו יכולה למנוע מכם את כאב הראש הצפוי להגיע בגללמההפסקה הפתאומית באספקת הקפאין לגוף.
אל תשכחו, הצום מתחיל רק אחר הצהרים, לכן הקפידו לאכול מסודר דווקא היום. אין זה הזמן המתאים לחשב קלוריות. דיאטה - שכחו ממנה היום. התחילו את היום עם ארוחת בוקר בריאה ומשביעה, שתיהיה עשירה בפחמימות כמו דגנים, לחם מלא קל, שיבולת שועל וכו'.
ארוחה מפסקת :
הכלל החשוב בארוחה המפסקת שחובה לזכור הוא: אל תגזימו! איכלו ארוחה עדינה. בחרו במזון לא מלוח מדי, לא מתובל מדי ולא שמן מדי.
הנטייה בארוחה המפסקת לאכול עד ש"מתפוצצים " מתוך מחשבה שזה יקל על הצום. ההיפך הוא הנכון. ארוחה מפוצצת תכביד על הגוף ותקשה על הצום.
כדאי שהארוחה תכלול מעט מרק עוף או מרק צח, מנה בשרית (רצוי עוף) לא שמנה ותוספות -פחמימות כמו אורז מלא או פסטה וירקות מבושלים או טריים. אל תאכלו ברגע האחרון. השתדלו לסיים את הארוחה חצי שעה לפני תחילת הצום, שכן כך תספיקו לשתות עוד כמה כוסות מים.
שבירת הצום:
חשוב לסיים את הצום עם שתייה מתוקה כגון תה ממותק ופרוסת עוגת טורט קטנה או פרוסת לחם עם ריבה. לאחר מנוחה של חצי שעה אכלו ארוחה קלה (כמו ארוחת ערב רגילה) שכוללת לחם , גבינה, ביצה קשה, יוגורט, פרי וכו'.
צום קל וגמר חתימה טובה